Wysokiej jakości odporna na ogień ceramika i glazura
Grubość ceramiki 2,5 cm
Solidne boczne półki bambusowe (grubość 1,5 cm)
Grill o powierzchni do gotowania wynosi 1516 cm², na której można przygotować 10-kilogramowego indyka, 12 burgerów, 6 kurczaków w pionie, 8 steków lub 7 stojaków z żeberkami.
Model Kamado Bono MEDIA to grill ceramiczny idealny dla grup 10 osób. Grille KAMADO są produkowane z ognioodpornej ceramiki. Do grillów KAMADO zwykle stosuje się węgiel drzewny. Węgiel drzewny generuje mniej popiołu i nie zawiera dodatków smakowych, które mogłyby wpłynąć na smak potraw, produkowany jest również w sposób przyjazny dla środowiska, nadając potrawom naturalny aromat ogniska. Ceramiczna budowa grilla umożliwia długotrwałe utrzymanie ciepła i osiąganie temperatur do 400°C. Grille KAMADO umożliwiają precyzyjną regulację przepływu powietrza i temperatury, dzięki czemu działają podobnie do tradycyjnych pieców, umożliwiając pieczenie pizzy, ciast, chleba, jak również grillowanie czy wędzenie mięsa. Grille KAMADO mają ceramiczną powierzchnię i wewnętrzne palenisko na węgiel drzewny. Powietrze do paleniska napływa przez dolny wywietrznik, a jego przepływ regulowany jest także przez drugi, umieszczony w kopulastej pokrywie. Te wywietrzniki pozwalają na kontrolę temperatury. Nad paleniskiem znajduje się ruszt, a w pokrywie – otwór na termometr do sprawdzania temperatury przygotowywanych potraw.